INSTRUKTIONER OCH RECEPT
Instruktioner för bearbetning av tårtabildr
Här är några hanteringsinstruktioner för olika papperstyper för att bäst bevara din tårtbild.
Om du beställde en tårta i ett kuvert, hämtar du försiktigt brevet från brevlådan på vintern på en frostat väg. En frusen tårta kan enkelt spricka. Frysning påverkar dock inte bildkvaliteten eller användbarheten.
Den spruckna bilden kan också användas genom att fästa bitarna över kakan, när sömmarna smälter samman syns de inte längre.
Under sommarvärmen är det värt att plocka upp en kakabild från brevlådan snart, till exempel, sockerpapper smälter lätt oanvändbart. Om tårtabildn har fått värme i brevlådan, ta den försiktigt och låt den svalna. Skyddsplaster håller sig vanligtvis vid bilden tätare om bilden har utsatts för värme så ta bort dem försiktigt.
Runda bilder ska klippas av längs cirkeln med en sax.
Använda och lagra tårtabildn
Kontrollera först att all förpackningsplast för tårtabildn har tagits bort.
Det kan finnas en plastfilm på baksidan av sockret och vaniljpapper som måste tas bort före användning, sockerpappret kan också ha en film ovanpå bilden. Vaniljpapprets baksida är blank och kan misstas som plast. All förpackningsplast är sådan att de är lätta att märka och också lossnar lätt.
Om du planerar att förvara kakan under längre tidsperioder, se till att påsen är ordentligt stängd eftersom den kan öppna något under transporten. Om luft kommer in i påsen kan tårtbilden härda. Den härdade tårtabildn kan också användas men kan inte klippas ut. Genom att lätt dämpa papperet, t.ex. med en bulle, på baksidan av bilden blir papperet mer flexibelt.
Förvara tårtabildn i ett torrt skåp, skyddat från sol och ljus.
Vaniljpapper:
Vaniljpapper är lätt att hantera och därför rekommenderar vi det för alla söta kakor.
Papperet kan till exempel enkelt klippas med sax. Undvik dock att vidröra bildytan med våta fingrar. Om vätska kommer på bildytan kan du försöka ta bort vätskan med papper så att du inte gnuggar bilden.
Tårtbilden kan placeras ovanpå kakan utan geler etc. Om det behövs kan tårtbilden fuktas riktigt lätt från baksidan om kakan är riktigt torr.
tårtabildn kan placeras på kakan även kvällen innan festen om kakan inte är fuktig men det är bra att lägga den senast 1 timme före servering så att tårtabildn får tid att smälta in lite och lägga sig på kakan.
Om mycket mat tillagas för festen och kylen öppnas flera gånger kan tårtbilden absorbera fukt. Detta kan orsaka bubblor eller bubblor i tårtabildn. Knölar och bubblor kan spricka med en tunn skarp nål och få dem att försvinna.
Tryck inte på tårtbilden för hårt på vispad grädde eller på kakans yta eftersom det också kan orsaka bubblor. Använd inte kakhuven med tårtabildn, eftersom kåpan samlar fukt och kan droppa på bilden. Om du placerar tårtbilden ovanpå en frusen tårta som inte har smält ordentligt, placera tårtbilden på kakan cirka 30 minuter innan du serverar den.
Sockerpapper:
Viss försiktighet bör iakttas vid hantering av sockerpapper.
Håll inte papperet i händerna under längre tid och förvara papperet på en torr och helst sval plats, men inte i kylen! Sockerpappret blir lite lösare när det är varmt och om det hålls i dina händer under långa perioder kan det smälta något. tårtabildn kan placeras ovanpå kakan eftersom den är utan geler. tårtabildn ska placeras på kakan senast 2 timmar före servering.
Våffelpapper:
Våffelpapper rekommenderas endast för smörgåsar och andra salta bakverk. Försiktighet bör iakttas vid hantering av papper för att undvika sprickor. Papper kan också klippas relativt enkelt med sax, men försiktighet måste iakttas för att inte spricka papperet! Det är en bra idé att lägga tårtabildn på kakan 30 timmar före servering.
Chokladdekal:
Rör inte vid bildytan, ytan som ska flyttas är en spegelbild. Lägg bilden ovanpå choklad, marsipan, etc., värm lätt eller frost beroende på vilket bakverk du gör. För marsipankakor: strö degen över bilden (arna) och låt den stå i ugnen i cirka 2 timmar vid 80 ° C. NOTERA! 80C är den absoluta maximala värmen i ugnen!
Ingredienser:
Vaniljpapper:
Acetylerad distarkadipat (E1422), E1421, maltodextrin, glycerol (E422), socker, vatten, gummi arabicum (E414), mikrokristallin cellulosa (E460i), dextros, titanoxid (E171), polysorbat 60 (E435), sorbitanmonostea, sorbitan och diglycerider (E471), kaliumsorbat (E202), citronsyra (E330), sukralos (E955)
Våffelpapper:
Potatisstärkelse, vatten, vegetabilisk olja (palm)
Sockerpapper:
Socker, torkad stärkelsirap Fuktighet: sorbitol (E420), vatten, hydrerad palmkärnolja Stabilisatorer: xantangummi (E415), johannesbrödpulver (E410), tragant Propylenglykol (E202)
Chokladdekal:
Majsstärkelse, kakaosmör, socker, glukossirap, bambufiber, emulgeringsmedel E322 (lestin), E457 (polyglycerolestrar av fettsyror), smak.
Färger:
Vatten, propylenglykol E1520, glycerol E422, E330 surhetsreglerande medel (citronsyra). Färger: E151 *, E110 *, E104, E102, E122 *, E133 (* Kan påverka barns aktivitetsnivåer negativt och försämra uppmärksamheten)